Foto: TT Nyhetsbyrån

Durmaz: ”Kändes som att foten bröts”

Uppdaterad
Publicerad

Han var en av dom mest framträdande svenskarna i EM-kvalmatcherna mot Ryssland och Liechtenstein. Men i slutet av förra veckan var det nära att Jimmy Durmaz skulle få se dom kommande matcherna med Sverige från tv-soffan i stället för fotbollsplanen.

– Jag trodde att det var över för en lång tid framåt. Det kändes som att hela foten bröts, berättar Durmaz för SVT Sport.

– Det var på den sista träningen inför söndagens Aten-derby mot Panathinaikos som olyckan var framme.

EM-kval Fotboll 2014-2015

– Det kom ett skott, jag duckade, sen kom målvakten. Han missade bollen och landade istället över hela mitt ben. Där trodde jag att det var över för en lång tid framåt. Det kändes som att hela foten bröts. Som tur var blev det bara en stukning. Men det var jobbigt när man såg alla springa mot mig, att dom var rädda liksom, säger Durmaz.

Och du hann tänka att det var brutet?

– Ja, jag hann tänka och tog mig för ansiktet. Jag vågade inte titta på om det var brutet för det gjorde fruktansvärt ont.

Hur känns det nu?

– Det klart att det gör ont i vissa lägen, men man får bita ihop. Man är van vid smärta. Jag tränar som vanligt och har tejpat foten. Det gäller bara att få tillbaka styrkan i foten.

Är det någon fara för landskamperna som kommer?

– Nej, nej. Det är ingen fara.

Du behöver inte ringa Hamrén och ställa in?

– Haha. Nej, det är han som ska ringa mig och säga att jag är uttagen, säger han och skrattar. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet