Efter CL-succén – Malmö förlorade

Efter Malmös succéavancemang till Champions League åkte laget i dag på sin andra allsvenska förlust för året. Djugården vann hemma på Tele2-arena med 2-0 inför 24 529 åskådare.

– Bra med ett uppehåll nu. Vi har haft ett tufft spelschema och skador så det kommer väldigt lägligt så vi kan ladda mentalt inför Häcken borta och första matchen i Champions League, säger Åge Hareide till SVT Sport.

Det var i den första halvleken Djurgården kopplade det grepp Malmö inte kunde ta sig ur.

Allsvenskan 2014

”Skapar för lite”

Haris Radetinac satte 1-0 och i den 36:e minuten tog Sebastian Andersson läckert ner bollen i straffområdet och kunde enkelt rulla in slutresultatet, 2-0.

– Vi skapar för lite i första och vi är inte heta nog, konstaterar Hareide.

Malmö kommer aldrig riktigt nära. Inte förän i slutet. Emil Forsberg fick på en riktig kanonträff som Höie inte kunde hålla. Returen gick ut till Marcus Rosenberg som inte var lika kylig som mot Salzburg sist och han drog den över.

– Det handlar inte om någon mental grej efter Champions League, säger Rosenberg efter matchen.

Tätnar i toppen

Kenneth Höie i Djurgårdsmålet gjorde en mycket bra match men var också inblandad i en läskig kollision där den norske målvakten blev av med en tand.

Förlusten innebär att Malmö nu bara ligger fyra poäng före AIK som segrade i dag.

– Vi måste tänka på våra matcher och att vinna. I dag hjälper det dem i Solna, men det var skönt med vinst ändå, säger Höie till SVT Sport.