Norsk succéduo tog Malmö i topp

När Helsingborg tryckte på för en kvittering stack Malmö upp med ett mönsteranfall och assistkungen Magnus Wolff Eikrem gjorde sitt andra mål och placerade in slutgiltiga 3-1.

Det gjorde att Malmö återtog serieledningen efter ännu en imponerande insats lett av den norska succéduon Eikrem och Jo Inge Berget.

Assistkungen Eikrem gjorde sina två första allsvenska mål och Berget gick loss i skytteligan efter att kvickt ha snappat upp en misslyckad bakåtpassning vid 2-0.

Allsvenskan 2015

Efter sitt andra mål slet Eikrem av sig tröjan och fick ett gult kort.

– Jag blev så glad över att jag gjorde mål. Det var underbart. I dag visade vi passion och jag gjorde två mål men kunde ha gjort fyra eller fem, säger Eikrem till C More.

Eikrem visade vägen med att göra 1-0

Efter en dryg halvtimme tog Malmö FF ledningen med 1-0.

HIF-försvaret fick inte bort bollen trots två chanser att få bort den. Den allsvenske assistkungen Magnus Wolff Eikrem höll sig framme och sköt 1-0 distinkt och norrmannen gjorde sitt första mål i allsvenskan.

Drygt tio minuter tidigare trodde många att MFF gjorde sitt första mål men det underkändes för offside. Helt riktigt visade reprisbilderna.

På fyra minuters tillägg i första halvlek utökade Malmö ledningen till 2-0. Det var MFF:s andre norrman Jo Inge Berget som utnyttjade en huvudlös bakåtpassning och chippade fri över HIF:s målvakt Pär Hansson.