Foto: SVT

Ekdal redo för spel

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal missade mötet med Ryssland i torsdags men är högaktuell för spel i EM-kvalet mot Liechtenstein i morgon kväll. Han var med på dagens träning på Friends.

– Det han (Ekdal) gjorde gick bra, berättar förbundskapten Erik Hamrén på presskonferensen efter träningen.

Ekdal har dragits med en infekterad tå som hindrat honom från spel, en infektion som sedan blev en blodförgiftning och spred sig till hela foten, men nu ska han alltså vara frisk.

EM-kval Fotboll 2014-2015

– Jag känner mig redo att spela, sedan får vi se om det blir så, sa Ekdal till SVT Sport före träningen.

– Det började som en infektion i tån, men sedan spred det sig till foten också.  Det är tungt att åka på en infektion när man är i så bra form, säger Ekdal som innan skadan noterades för ett hattrick mot Inter på bortaplan och verkligen var stekhet.

Nu blickar den förre Brommapojken fram emot en ”enkel” match mot lilleputtlandet Liechtenstein, men det gäller att vara fokuserade:

– Förhoppningsvis kan vi sätta en tidigt, så de måste öppna upp sig lite, vanligtvis ska man göra fyra-fem mål mot ett sånt här lag, men det är lättare sagt än gjort. De spelar ju försvarsspel varje match det spelar, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet