Foto: TT Nyhetsbyrån

Ekdal snabbt tillbaka från skadan

Uppdaterad
Publicerad

Tillbaka på planen, kanske snabbare än väntat, efter fotskadan.

Men landslagsmittfältaren Albin Ekdals Hamburg tappade 1–0 till 1–3 borta mot Leverkusen.

När Sverige spelade 1–1 mot Nederländerna i VM-kvalet i tisdags – Janne Anderssons första landskamp som förbundskapten – saknades Albin Ekdal. Hans skadade fot ansågs inte hålla för spel, trots två och en halv veckas rehabträning hemma i Tyskland före landslagssamlingen.

Men redan på lördagen var Ekdal tillbaka i spel i klubblaget Hamburg, där han hoppade in i 66:e minuten borta mot Bayer Leverkusen. Då hade Hamburg, där Nabil Bahoui inte var med på bänken, en 1–0-ledning. Men hemmalagets finländske anfallare Joel Pohjanpalo ändrade på den saken. Med ett äkta hattrick, däribland de två sista målen på tilläggstid, ordnade han 3–1 till Leverkusen.

I tidigare nämnda landskamp var vänsterbacken Oscar Wendt – som under förra förbundskaptenen Erik Hamrén ofta var petad – tillbaka i landslaget och spelade hela matchen. På lördagen var han åter i klubblaget Borussia Mönchengladbach, där han spelade 90 minuter borta mot Freiburg. Men Mönchengladbach gjorde som Hamburg – och tappade 1–0 till 1–3.

I Darmstadt var det svenskmöte mellan hemmalagets mittback Alexander Milosevic och gästande Frankfurts anfallare Branimir Hrgota. Den matchen vann Milosevic och Darmstadt via 1–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.