• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Ekdal tveksam till experttipset

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal ställer sig tveksam till att spela centralt på mittfältet med landslaget. Men stänger inga dörrar inför EM-kvalet mot Österrike i Wien på måndag.

SVT Sports experter Daniel Nannskog och Markus Johannesson för fram idén att Albin Ekdal ska spela i en central mittfältsposition och jobba som nav till de offensiva mittfältskantspringarna Erkan Zengin (till höger) och Jimmy Durmaz (vänster) och så Zlatan Ibrahimovic ensam på topp.

Själv ställer han sig tveksam till utspelet.

EM-kval Fotboll 2014-2015

– Jag har ju inte spelat så mycket i den rollen. I Cagliaris 4-3-3- spel håller jag till ute på vänsterkanten, säger Ekdal till SVT Sport.

Han stänger dock inga dörrar

– Jag är ju ganska färsk i landslaget med sex, åtta landskamper kanske men jag spelar på den position där Erik Hamrén vill ha mig även om jag är mest bekväm på kanten, säger 25-åringen från Serie A, som går in på sitt fjärde år med Cagliari.

– Tidigare har jag varit ett år i varje klubb men nu har det blivit mer kontinuitet. Jag spelar hellre i ett sämre lag i en bra liga än i ett bättre lag i en sämre liga, säger Ekdal som lämnade Brommapojkarna för sex år sedan.

Johannessons och Nannskogs elva till EM-kvalet (4-5-1):

                                       Andreas Isaksson

           Mikael Antonsson                                Jonas Olsson

Pierre Bengtsson                                                      Martin Olsson

                           Kim Källström              Sebastian Larsson

                                               Albin Ekdal

Erkan Zengin                                                            Jimmy Durmaz

                                        Zlatan Ibrahimovic

(kan göras om till en 4-3-3 om Zengin och Durmaz blir ännu mer offensiva)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval Fotboll 2014-2015

Mer i ämnet