Ekdals EM-medverkan fortsatt osäker

Uppdaterad
Publicerad

I dag inleder det svenska landslaget förberedelserna inför EM i Frankrike. Det är fortsatt oklart om Albin Ekdal hinner bli spelklar efter sin skada.

– Min förhoppning är att han ska kunna vara med, men vi får se hur han reagerar på träningen nu i veckan. Rent fysiskt tappar man en del blod, säger förbundskapten Erik Hamrén under dagens presskonferens.

Det var för drygt två veckor sedan som mittfältaren föll baklänges över ett bord och fick skärsår i ryggen.

Herrlandslaget i fotboll

– De har tagit bort stygnen och läkningen har gått bra, såret ser bra ut. Det ska tas lite blodtester så får man se hur han återhämtar sig rent fysiskt, säger Hamrén.

Dessutom avstår Zlatan Ibrahimovic och Martin Olsson kvällens lagträning på grund av känning i en vad respektive en ljumske.

Nio spelare saknas än

Totalt har 14 spelare ur Erik Hamréns 23-mannatrupp samlats i Stockholm. Pontus Wernblom har problem med magen medan övriga åtta fortfarande har spel kvar med sina respektive klubblag.

Därmed får hela den svenska truppen bara nio dagar tillsammans inför mästerskapet i juni.

– Klart att det inte är optimalt. Men det gäller, som Hamrén är inne på, att jobba lite med varje lagdel, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Sverige möter Slovenien och Wales innan man reser till Frankrike där EM inleds för svensk del den 13 juni med match mot Irland. I Sveriges grupp finns också Italien och Belgien.

– Belgien är en outsider om de får till det. De har en fantastisk trupp med fantastiska spelare. Annars har jag tre favoriter i Frankrike, Tyskland och Spanien, säger Hamrén.     

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet