Albin Ekdal har uttalat sig efter incidenten i lördags. Foto: Bildbyrån

Ekdals första ord efter skadan: ”Började blöda kraftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Här är landslagsmittfältaren Albin Ekdals första ord efter ryggskadan på en nattklubb i Hamburg – där han inte ger upp hoppet EM-spel. ”Jag kommer göra allt i min makt för att kunna spela i EM”, skriver Ekdal på Twitter.

26-åringen redogör för vad som hände på nattklubben när olyckan var framme.

– I lördags var jag ute med några vänner i Hamburg i en trång lokal, där jag oturligt snubblade bakåt och föll med ryggen in i ett bord. Det började blöda kraftigt och jag fick uppsöka sjukhus för att sys, skriver Ekdal och poängterar att han var i nyktert tillstånd:

Herrlandslaget i fotboll

– Fallet berodde inte på något bråk eller berusning.

”Kommer göra allt i min makt för att spela i EM”

Skadan problematiseras ytterligare av att Erik Hamrén tar ut Sveriges EM-trupp i morgon. Även om han är försiktig så avfärdar Ekdal inte EM-spel.

– Jag kommer göra allt i min makt för att kunna spela i EM, om jag blir uttagen, vilket jag sett fram emot länge. Läkarnas bedömningar är positiva. Jag kommer ligga kvar på sjukhuset ett par dagar till för att hålla bra koll på läget, skriver landslagsmittfältaren.

I ett SMS till SVT Sport skriver han att han har varit i kontakt med landslagsledningen, men hänvisar dit för vidare frågor.

– Jag har varit i kontakt med dem och du får gärna höra av dig dit. Jag har inget mer att säga i nuläget, skriver Ekdal via SMS.

Landslagsläkaren: ”Inte något farligt”

Hamburgs läkare har varit i kontakt med det svenska landslagets läkare Anders Valentin. Det bekräftar Valentins läkarkollega i landslaget Leif Swärd.

– Jag vet bara att han har fått en sårskada i ryggen men det är inte något farligt, säger Swärd till SVT Sport och poängterar att det är andrahandsuppgifter som han har fått.

Om skadan kan stoppa Ekdal från EM-spel säger Swärd att han varken kan bekräfta eller dementera.

”Kan ju faktiskt lämna luckor”

Förbundskapten Hamrén kan dock vänta med att presentera hela truppen i morgon.

– Vi behöver egentligen inte ta något beslut om han ska tas ut i morgon eller inte. Vi kan ju faktiskt lämna luckor i truppen. Men som sagt, det är en fråga för den sportsliga ledningen och ytterst förbundskaptenen, den tänker inte jag spekulera i, säger presschefen Niklas Bodell till SVT Sport.

De officiella trupperna ska skickas in till Uefa senast den 1 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet