Foto: Bildbyrån

Elfsborgs missräkning – kryssade hemma mot Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg hade chans att ta viktiga poäng i kampen om SM-guldet.

Då blev det bara 0-0 hemma mot Varberg.

Det tredje krysset på de fyra senaste mötena lagen emellan.

– Nej, det är för dåligt såklart. Vi har tillräckligt med lägen för att göra mål och vinna matchen. Men vi är inte konkreta där framme och vi har en del inlägg i boxen som inte blir något farligt. De har några farliga kontringar också. Vi förtjänade inte mer än en poäng i dag, säger Johan Larsson till SVT Sport och fortsätter:

– Vi gör det svårt för oss själva. I stället för att spela det spelet som gjort oss framgångsrika så börjar vi spela för mycket i sidled för att vinna matchen.

Elfsborg förlorade tungt mot Norrköping i förra matchen och till dagens drabbning fick man klara sig utan flera viktiga pjäser. Simon Strand, Frederik Holst och Andre Römer var avstängda och fanns inte med när Varberg kom på besök.

De gulsvarta var inledningsvis det bollförande laget, dock lyckades man inte komma till några solklara chanser. Även om gästerna inte på något sätt hotade Elfsborg, visade laget dock att det skulle bli match av det hela. Det guldjagande Boråslaget lämnade den första halvleken mållöst.

Fartfylld andra halvlek

Från matchminut 70 var sedan intensiteten hög. Varberg fick iväg ett antal avslut på mål men det var främst hemmalaget som forcerade framåt och skapade mest oro.

Ungefär tio minuter från slutsignal var målnollan nära att spräckas. Elfsborgs inbytte Jacob Ondrejka stod för ett hårt avslut – men hindrades den gången av rutinerade målvakten Stojan Lukic.

”Får se vad som händer”

På tilläggstid gick det dock undan åt andra hållet.

Jean Carlos de Brito satte fart vid en kontring och fick iväg ett hårt skott som Tim Rönning lyckades rädda.

Hemmalaget hann sedan sätta ordentlig press på Varberg i slutet och det ledde till flera tilltrasslade situationer i offensivt straffområde, men gästerna stod för en kämpainsats och höll bollen ifrån eget nät.

– Vi får se hur det går för de andra lagen, men det här stärker inte våra aktier på något vis.

Elfsborg ställs mot Halmstad i nästa omgång och Varberg möter AIK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.