Andreas Klarströms Elfsborg är utslaget och missar Europa League. Foto: Bildbyrån

De hade 2–1 att gå på från hemmaplan.

Men det räckte inte.

Elfsborg förlorade med 0–2 mot Odd.

Därmed missar de Europa League.

Det blir inget Europa League-spel för Elfsborg i år heller. Borås-laget tappade sin 2–1-ledning från hemmaplan och förlorade i kväll med 0–2 borta mot den norska ligasexan Odd.

Båda målen var relativt biliga. Det första, som kom efter 27 minuter, gjordes av Oliver Occean. Denne tog emot en långboll i straffområdet och kunde alldeles för enkelt vända bort en försvarare och sätta bollen i mål.

Europa League

Rättvis seger

2–0, som kom i den 71:a minuten, gjordes av Chukwuma Akabueze. Han sköt en boll, som först såg ut som ett inlägg, från kanten som målvakten Kevin Stuhr-Ellegaard missbedömde.

Men även om målen var relativt enkla så var seger rättvis. Odd hade det mesta av spelet och ett ganska tungt tryck under stora delar av matchen.

Detta var femte gången på de sju senaste åren som Elfsborg åkt ur i Europa Leagues kvalspel. I fjol åkte de ur i den allra sista kvalomgången, efter ett sent insläppt mål mot portugisiska Rio Ave.