Foto: Cmore

Elfsborg tappade poäng – efter jättemiss

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg ledde med 2-0 men Falkeberg lyckades både reducera och kvittera.

Den som kommer att sova sämst efter 2–2-matchen är förmodligen Simon Hedlund. Han stod nämligen för en av årets värsta missar i allsvenskan.    

Sköt över ribban

Drygt en halvtimme in i matchen fick han i stort sett öppet mål efter en målvaktsretur. Men i stället för att lägga in bollen i nätmaskorna sköt han i stället över ribban.                

Allsvenskan 2015

– Jag är så säker på att göra mål, men så missar jag istället. Det händer ibland. Tyvärr händer det mig i dag, säger Hedlund till C More.

Två snabba FFF-mål

Trots Hedlunds miss lyckades alltså Elfsborg senare gå upp till en 2–0-ledning. Men det räckte inte. Inom loppet av mindre än fem minuter gjorde Falkenberg två mål, vilket gjorde att matchen slutade 2–2.

– Starkt av oss att komma tillbaka, säger lagkaptenen David Svensson, som stod för den viktiga 1–2-reduceringen då han satte en retur efter en frispark.

– Det var viktigt att få energi och självförotrende snabbt efter 2–0.

”Som en förlust”

Elfsborgs Viktor Claesson var betydligt mer besviken.

– Det känns som en förlust. Vi har 2–0 och bra kontroll på händelserna. Det är tungt nu, säger han till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet