Elin Rubensson är tillbaka i landslaget. Foto: Bildbyrån

Rubensson: ”Det krävs att klubbarna satsar”

Uppdaterad
Publicerad

Igår skrev Elin Rubensson ett nytt långt kontrakt med Häcken.

– Jag trivs väldigt bra i Sverige, jag trivs med satsningen som Häcken gör, jag har en son som är 1,5 år och vi trivs med familjelivet. Det krävs för att jag ska prestera på fotbollsplanen också, säger Elin Rubensson om förlängningen.

Rubenssons kontrakt skulle egentligen gått ut efter säsongen 2022, nu har hon förlängt till och med 2025 med Göteborgslaget.

– Jag tycker att det krävs att klubbarna i Sverige satsar lika mycket som Häcken gör för att hänga på tåget som går ute i Europa. Så det kändes ganska självklart för mig att vilja vara med på det.

Damlandslaget i fotboll

Du är inte sugen på hänga på tåget ute i Europa då?

– Nä, nu har jag skrivit på för fyra år i Häcken och jag vill också vara delaktig i att göra damallsvenskan till en stark liga, vilket vi redan är. Det krävs att klubbarna satsar, att vi spelare satsar och att sponsorer satsar. Det krävs att vi hjälps åt, säger Elin Rubensson.

Hon vill dock inte utesluta ett utlandsäventyr längre fram.

–  Jag stänger aldrig dörrarna för det. Man vet aldrig vad som händer. Men just nu fokuserar jag på Häcken, säger hon.

Tillbaka efter skada

Elin Rubensson missade matchen mot Georgien på grund av en bristning i låret som hon ådrog sig i semifinalen i Svenska cupen mot men är nu redo för spel på tisdag när Sverige kan säkra VM-avancemang mot Irland på tisdag.

– Jag ligger bra till, har tränat fullt hela veckan. Jag känner mig redo, säger Elin Rubensson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet