Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun i New York med Emil Forsberg om hans framtid i landslaget och nye förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson. Foto: SVT

Emil Forsberg om svenska landslaget: ”Det är ingen välgörenhet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nio år i tyska Leipzig lämnade Emil Forsberg i december för New York Red Bulls och MLS. Flytten till en mindre liga väcker frågan om hur 32-årige Forsberg ser på sin framtid i landslaget.

– Det är ingen välgörenhet. Du spelar för att du är bäst, så kommer det alltid att vara, säger han.

Emil Forsberg var en nyckelspelare i landslaget under Janne Anderssons tid som förbundskapten. I en exklusiv intervju med SVT Sport i sin nya hemstad New York berättar ”Foppa” vad han tycker om valet av danske Jon Dahl Tomasson som ny svensk förbundskapten.

– Det var dags för något nytt. Jag tror att både Janne och förbundet kände det. Nu är det dags för Jon Dahl Tomasson att sätta sin prägel på landslaget. Vi har många yngre spelare som kommer fram.

Herrlandslaget i fotboll

Vad känner du kring din egen position i landslaget?

– Jag vet vilken nivå jag kan hålla, och håller jag den nivån så tycker jag att jag borde vara med, säger Forsberg och fortsätter:

– Det är ingen välgörenhet. Du spelar för att du är bäst och levererar på en bra nivå. Så kommer det alltid att vara.

Se hela mötet med Emil Forsberg i New York här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Forsbergs svar på vad svenska landslaget behöver för att lyckas bättre. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet