Emma Lundh i landslagströjan under VM-kvalet. Foto: Bildbyrån

Svensk landslagsspelare till Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Först blev hon uttagen till Pia Sundhages VM-trupp i somras, sedan tog hon en dubbel med norska Lilleström. Nu har den forna AIK- och Linköping-spelaren Emma Lundh skrivit på för Liverpool. ”Jag känner att de kan ge mig bästa möjliga förutsättningar för att göra en riktigt bra säsong”, säger hon till SVT Sport.

Anfallaren Emma Lundh, 26, var tidigare i sommar med i det svenska VM-laget som åkte ur i åttondelsfinalen, men fick ingen speltid. Då tillhörde hon AIK, men valde efter sommaren att skriva på ett korttidskontrakt med norska Lilleström där hon vann både ligan och cupen. Nästa säsong blir det Liverpool.

– Jag hade spelat i damallsvenskan sedan jag var 16 år och aldrig varit sugen på att spela utomlands. Då fick jag chansen i Norge och trots kort tid i klubben utvecklades jag både som fotbollsspelare och människa.

Damlandslaget i fotboll

Då visade Liverpool intresse.

– Efter många och långa samtal känner jag att de kommer att ge mig bästa möjliga förutsättningar för att göra en riktigt bra säsong.

Nästa mål – OS i Rio           

Passande nog OS-kvalar Sverige mot just Norge i mars. Sedan väntar både Schweiz och Holland innan vi vet om Sundhages landslag får spela fotboll i brasseland nästa sommar – och om Emma Lundh får vara med.

– Jag vet att landslaget kommer att ha koll på vad jag gör fram till OS. Just nu ligger mitt fulla fokus på att köra en riktigt grisig försäsong för att hålla mig skadefri och sedan förhoppningsvis göra min bästa säsong hittills. Presterar jag tillräckligt bra kommer jag att bli uttagen, det är det enda jag kan fokusera på nu.

Kontraktet är på ett år med möjlighet till förlängning på ytterligare ett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet