Förbundskapten Janne Andersson i samtal med Andreas Granqvist. Foto: BILDBYRÅN

”En av de tuffaste uppgifterna någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Ett skadedrabbat och orutinerat Sverige mot stjärnspäckade EM-tvåan Frankrike. Lagkaptenen Andreas Granqvist ser det som en av de tuffaste uppgifterna i sin karriär. ”Det kommer krävas en maxprestation av samtliga spelare”, säger mittbacken.

Albin Ekdal klev av gårdagens träning för att inte överbelasta sin krånglande ljumske.

Och sedan tidigare saknas flera normalt sett ordinarie spelare på grund av skador. Sveriges förutsättningar inför VM-kvalmatchen mot Frankrike i Paris kunde helt klart ha varit bättre.

VM-kval fotboll

– Det blir en av de tuffaste uppgifterna i karriären, både för min egen och för Sveriges del, med tanke på förutsättningarna. Vi har ett väldigt ungt lag och det kommer krävas en maxprestation av samtliga spelare, säger Andreas Granqvist. 

”Har inget att förlora”

Samtidigt ser lagkaptenen, som med sina 58 landskamper är den mest internationellt erfarne spelaren i Sveriges trupp, fram emot den stora utmaningen.

– En fullsatt arena mot ett av världens bästa landslag, det är bara gå ut och njuta. Vi har inget att förlora, säger Granqvist och menar att man i det svenska lägret har bra koll på motståndet.

– Vi har haft bra förberedelser inför den här matchen, vi vet hur Frankrike vill spela och hur vi ska agera. Förhoppningsvis lyckas vi med det vi har gått igenom och får med oss ett bra resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet