”En god nyhet för fotbollen”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Thomas Wernerson blev glatt överraskad när han fick höra att Sepp Blatter avgår som Fifa-ordförande.

”En god nyhet för fotbollen”, säger han.

Wernerson anser att det här var precis vad som behövdes.

– Nu kan man göra en nystart inom Fifa och börja om med ett nytt blad på sätt och vis. Nu kan man städa upp och återfå något av förtroendet för fotbollen, för man har tappat det den senaste tiden, säger Wernerson till SVT Sport.

”Kan finnas mer bevis”

Wernerson tror inte att Blatters avgång beror på att det har riktats mycket kritik mot honom, utan snarare att det finns bakomliggande faktorer.         

– Förmodligen kan det finnas mer bevis, som han vet om som inte vi vet om, som gör att han ser att det i framtiden blir omöjligt för honom att sitta kvar. Det kan jag tänka mig, säger han.

Vad innebär det här för Fifa och världsfotbollen?

– Det kan naturligtvis innebära att det blir turbulent i början när man ska hitta en ny ordförande. Men i det långa loppet var det här precis vad som behövdes. Förhoppningsvis kan man få in någon helt ny utifrån, som inte har varit inblandad i en massa saker sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.