David Moyes dagar tycks vara räknade. Foto: Bildbyrån

Engelska uppgifter: United sparkar David Moyes

Uppdaterad
Publicerad

Sämsta mästarna någonsin i Premier League.

Manchester Uniteds sämsta säsong på 24 år.

Nu har Manchester United tröttnat.

Flera engelska tidningar uppger nu att David Moyes får sparken.

Manchester United ser ut att bli tidernas sämsta regerande mästare i Premier League, och går mot sin sämsta ligaplacering sedan 1990. Dessutom tyder mycket på att Manchester United för första gången sedan 1981-82 nästa säsong inte får spela i Europa.

Nu tycks den nye managern David Moyes få betala priset.                

Premier League 2013-2014

0–2 i går             

Flera engelska tidningar, däribland trovärdiga The Guardian och The Telegraph, skriver att klubbens ägare nu har tappat tålamodet med skotten och att hans dagar nu är räknade.         

United förlorade i går med 0-2 mot Moyes förra klubb Everton, och det ska ha varit droppen som fick bägaren att rinna över. Bland annat Guardian skriver att Moyes läge ska ha varit kritiskt sedan 0–3-förlusten mot Liverpool tidigare denna månad, och att ägarna nu ska vara väldigt tveksamma till om Moyes är rätt man att hantera den 150 miljoner pund (2,8 miljarder kronor) stora transferbudgeten som de ska dela ut till nästa säsong.

Samstämmiga uppfiter i engelska tidningar gör gällande att en stor del av truppen har tappat förtroendet för den skotske managern.

”Diskussioner nu”

När han får sparken är oklart. Guardian skriver att den amerikanska ägarfamiljen Glazer och vicepresidenten Ed Woodward just nu sitter i diskussioner. Independent skriver att United helst ska velat sköta det hela snyggt och tänkt låta honom arbeta färdigt, men att Moyes nu är redo att avgå då han inte kommer att få stöd för ett forsatt arbete i klubben.

Vem som ersätter honom återstår att se. Flera medier skriver att Borussia Dortmunds Jurgen Klopp ska vara favorit, men även Hollands förbundskapten Louis van Gaal och Atletico Madrids Diego Simeone nämns i sammanhanget.

Inga kommentarer från klubben

Om Moyes, som förra våren skrev ett sexårskontrakt med United, får sparken innan säsongens slut skriver flera tidningar att Ryan Giggs tar över ansvaret resten av säsongen.

Representanter från Manchester United vägrar att kommentera uppgifterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2013-2014

Mer i ämnet