”Erik Hamrén kanske byts ut”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige går snart in i EM-kvalet och i Gomorron Sveriges sportpanel under morgonen tydliggjorde kommentatorn Chris Härenstam vikten av att få en bra start. – Annars kanske Erik Hamrén byts ut, säger han.

Sportpanelen med Chris Härenstam, Mathias Lühr och Pamela Andersson diskuterade herrarnas kommande EM-kval. Sverige inleder mot Österrike borta den 8 september som en månad senare följs upp med två möten på fyra dagar på hemmaplan mot Ryssland och Liechtenstein.

– Sverige möter några riktigt bra motståndare. Det här blir en stor fråga för Hamrén. Den här starten är oerhört viktig för honom och för Sverige. Annars tror jag att Sverige riskerar, eller har chansen, beroende på hur man ser det, till en ny förbundskapten.

Frågetecken för Erik Hamrén

Mathias Lühr:

– Träningslandskampen mot Estland (på torsdag) kommer inte ge så mycket svar men de som gör bra ifrån sig där kanske ska få starta i kvalet?

Chris Härenstam:

– Tommy Svensson satsade efter VM-94 på just de spelarna fast han borde generationsväxlat. Det är likadant här. Vågar Hamrén satsa på de nya unga spelarna, eller satsar han på de som har stort förtroende?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.