Mikael Lustig får behandling efter skadan mot Irland

Hamrén: ”Knappast troligt att Lustig spelar mer”

Uppdaterad
Publicerad

Som väntat kommer Mikael Lustig inte vara med i morgon mot Italien, men han är inte heller spelbar mot Belgien nästa onsdag, efter den ljumskskada han drog på sig mot Irland.

– Det är knappast troligt att han spelar mer i gruppspelet. Det handlar om att gå vidare om han ska spela mer, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Mittfältet blir matchen i matchen

– Vi kommer nog inte få många målchanser mot Italien så effektiviteten blir viktig. Vi måste också ha tålamod för vi räknar med att de kommer ha mycket mer boll än oss. Sen måste vi ha lungor för att orka springa, säger Hamrén.

Fotbolls-EM

– Det svenska landslaget har gjort det förr och vi tror på detta, säger mittfältaren Kim Källström, som också var med på presskonferensen. 

Det ryktas att Kim Källström startar med Albin Ekdal på innermittfältet, något som innebär att Oscar Lewicki bänkas.

– Albin är väldigt duktig på att ta fram boll och komma in i anfallsboxen. Normalt sett brukar han komma längre fram i banan när vi spelar, säger Källström.

– Vi måste jobba som en enhet och krympa ytor mellan mittfält och forwards så att deras defensiva ankare inte får styra. Det är väldigt viktigt att våra sex (mittfältare, anfallare) klarar av att hantera deras fem mittfältare, säger Erik Hamrén.

Se presskonferensen ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet