Eriksen säkrade Tottenhams finalplats

Tottenham var på väg mot ett fiasko i ligacupens semifinal, men Christian Eriksen räddade Spurs mot League One-laget Sheffield United efter dramatik.

Sheffield United bytte in Che Adams i andra halvlek, och 18-åringen sköt både 1-1 och 2-1. Plötsligt var det förlängningsläge, och plötsligt var det panik i Tottenham. Adrenalinet pumpade i Sheffield United-spelarna, som även nosade på ett 3-1-mål.

I 88:e minuten fick Christian Eriksen ett upplagt läge för Spurs tack vare Harry Kanes utsökta passning. Lugnt och säkert rullade dansken in 2-2 vid bortre stolpen. Detta mål innebar att Tottenham avancerar med sammanlagt 3-2.

– Sheffield United gav oss verkligen en rejäl match, säger Eriksen.

Eriksen har gjort ett antal viktiga mål för sitt Tottenham den här säsongen. Det var även Eriksen som gjorde 1-0 till Spurs med en frispark i krysset i onsdagskvällens ligacupretur.

– Det var en av de bästa frisparkar jag slagit, säger dansken, som tog hand om frisparken med sin känsliga högerfot trots att det egentligen var läge för en vänsterfotad skytt.

Sheffield United tränare: ”Oerhört stolt”

Trots att Sheffield United var på vippen att få till en förlängning, eller rent av ett segermål, var inte tränaren Nigel Clough alltför besviken efter matchen. I första hand var han stolt.

– Jag är otroligt stolt över spelarna. Det var bara ett stycke kvalitet som gjorde skillnaden. Eriksens två mål var suveräna, säger Clough.

I finalen, som spelas på Wembley söndagen den 1 mars, blir det ett hett Londonderby: Tottenham-Chelsea.