Eskilstuna upp i serieledning efter Enganamouits hattrick

Det fanns många anledningar att fira för Eskilstuna United efter kvällens 3–0 seger mot AIK – Gaelle Enganamouits leder skytteligan efter hattrick och sköt med det upp sitt United i serieledning.

Det blev aldrig riktigt spännande i kväll när Eskilstuna United gästade AIK på Skytteholms IP. Vid vinst hade Eskiltuna United chansen att ta över serieledningen från Rosengård – och tog minst sagt hand om den möjligheten.

Redan efter 17 minuter tog de ledningen med 1–0 genom Gaelle Enganamouit som efter en fin passning från Olivia Schough gjorde kvällens första mål. Fem minuter senare var Enganamouit framme igen och nickade in både sitt och matchens andra.

Eskilstuna kontrollerade första halvleken helt och kunde gå till komfortabel 2–0 ledning i halvtidsvila. I andra halvlek var det Olivia Schough som gång på gång var nära att utöka Eskilstunas ledning – men istället visade det sig att Gaelle Enganamouit återigen skulle hitta nätet.

Schough kom enkelt förbi AIK-försvaret, men sköt i ribban. Då var Enganamouit snabbt framme och kunde helt omarkerad se till att göra säsongens andra hattrick.

Gaelle Enganamouit, hattrick och serieledning är ett framgångsrecept som tidigare under säsongen gett resultat. I slutet av juli tog United över serieledningen för en kort stund – och även då tack vare hattrick av just Gaelle Enganamouit.

Ny serieledare och ledare av skytteligan

Segern gör att Eskilstuna passerar Rosengård i tabelltoppen och är nya serieledare – och att Gaelle Enganamouit nu leder skytteligan efter att hon i kväll tog sig förbi Piteås Pauline Hammarlund. Med sex omgångar kvar rör Eskilstuna om ordentligt i Damallsvenskan och närmar sig med det klubbens första SM-guld.