Olivia Schough klev av med kvarten kvar. Foto: Bildbyrån

Schough skadad när Eskilstuna fick oavgjort

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna lyckades inte få hål på Göteborg. Tabelltrean spelade 0–0 på hemmaplan och tappade därmed tätkänning i tabelltoppen. Dessutom klev Olivia Schough av med en knäskada.

– På matchen kände jag av det direkt men valde ändå att spela. Men när det högg till under knäskålen kände jag direkt att jag inte kunde spela mer, säger Olivia Schough till SVT Sport.

Schough, som klev av med kvarten kvar, har haft problem med ett knä sedan landslagssamlingen.

– Det är som en knivkänsla när jag springer, i dag hamnade jag i en situation när det högg till.

Nu kan OS i Rio som början i augusti vara i fara.

– Klart att det inte är läge nu. Jag hoppas att det är den skadan jag haft förut då kan jag vara tillbaka ganska snart. Men med knän vet man aldrig, så det är klart att jag är lite oroad, säger Schough.

Sex poäng efter toppen

Det oavgjora resultatet betyder att Eskilstuna nu är sex poäng bakom Rosengård och Linköping som toppar tabellen på 22 poäng.

Varken Eskilstuna eller Göteborg saknade dock målchanser i matchen. För hemmalaget fick Mimmi Larsson den första halvlekens bästa möjlighet att spräcka nollan. Framspelad av Olivia Schough fick anfallaren ett friläge men misslyckades med att runda målvakten.

Boll i ribban i slutet

Även Petra Andersson fick ett bra läge – men gästernas Elin Landström rensade undan skottet framför mål.

I Göteborg kom man till många bra inspelslägen men varje gång lyckades Eskilstunaspelare täcka i straffområdet. Och med tio minuter kvar fick Rebecka Blomqvist på ett riktigt kanonskott som Emelie Lundberg lyckades få handen på.

I matchens slutskede hade Göteborg dessutom en boll i ribban men trots många bra chanser slutade matchen mållöst.

Göteborg ligger kvar på en femteplats med sina 12 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.