Gaelle Enganamouit, i mitten, stod för samtliga tre mål i segern mot Hammarby. Foto: Bildbyrån

Eskilstuna United nya serieledare

Eskilstuna United är nya serieledare i damallsvenskan efter seger hemma mot Hammarby med 3–1. Det var tre gånger Gaelle Enganamouit som fällde avgörandet – med en stor dos tur som hjälp.

Damallsvenskan har nya serieledare, Eskilstuna United tog i och med segern mot Hammarby över förstaplasten från FC Rosengård. Men det krävdes en hel del tur för att Eskilstuna skulle ta med sig alla tre poäng hem och framför allt krävdes Gaelle Enganamouit.

Inför matchen hade Gaelle Enganamouit gjort tre mål i damallsvenskan, efter matchen mot Hammarby fördubblade hon den.

Damallsvenskan 2015

Först höll hon sig framme när Hammarby slarvade i försvarsspelet, Enganamouit fick fritt fram och kunde placera in 1–0-målet bakom Sofia Lundgren. 2–0 kom kort där efter. Efter ett fint förarbete av Petra Larsson på kanten slog hon ett inlägg som lite turligt tog på Gaelle Enganamouits fötter och studdsade in i mål.

Hammarby var inte chanslösa, Clara Markstedt hade den bästa chansen för att vid 1–0 kvittera, men skärpan i avslutet fanns inte där och 2–0 i halvtid var ett faktum. Men i den andra halvleken kom kvitteringen – direkt.

Bara 40 sekunder av den andra halvleken var spelad när reduceringen kom. Efter att Emelie Lundberg i Eskilstunamålet tappade bollen höll sig Moa Hedell framme och tryckte in 2–1. Hedells första mål i damallsvenskan.

Eskilstuna utökade

Lyckan blev däremot kortvarig. Mindre än tio minuter efter reduceringen utökade hemmalaget till 3–1. Olivia Schough var upprinnelsen till målet, efter att hon hämtade bollen på egen planhalva fick hon tillbaka den på vänsterkanten och kunde driva mot mål. Ett Hammarbyben kom emellan innan bollen återigen hamnade hos Gaelle Enganamouit en bit utanför straffområdet, skottet gick via en Hammarbyspelare och i mål.