Marcus Berg nätade men målet tog ändå inte Panathinaikos vidare till gruppspelet i EL. Foto: Bildbyrån

Ett Berg-mål räckte inte

Marcus Berg gjorde mål för sitt Panathinaikos i kvalet till Europa League-gruppspelet.

Men svensken missade möjligheten till ett andra – och Gabala från Azerbajdjzan gick vidare på fler gjorda bortamål.

Bergs mål – hans tredje i höstsäsongens femte tävlingsmatch – betydde 1–1 i den 34:e minuten. Gabala tog ledningen på nytt, varpå Panathinaikos kvitterade igen.

Men då det första mötet slutade 0-0 behövde Panathinaikos ett mål till för att nå gruppspelet i Europa League. I 89:e minuten fick Marcus Berg möjligheten, men frilägeslobben gick över.

Europa League

Granqvist och Dahlin vidare till gruppspel

Finländska HJK föll med 1–5 borta mot FK Krasnodar i det första mötet. I returen var svenske målvakten Daniel Örlund bänkad och fick se hemmamötet sluta 0–0. Krasnodar, där landslagsmittbacken Andreas Granqvist spelade hela matchen, gick enkelt vidare till gruppspel.

Danska FC Midtjylland, med Johan Dahlin i mål, skrällde och slog ut Premier League-laget Southampton efter 1–0 på hemmaplan och totalt 2–1.

Norska Odd Skien, som slog ut slog ut Elfsborg i den tredje kvalomgången, tappade 3–0 till 3–4 i första mötet med tyska storlaget Borussia Dortmund. I returmötet tog norrmännen ledningen – men sedan ramlade målen in och Dortmund vann med 7–2 och totalt 11–5.

Grekiska Atromitos, som tog sig till playoff på AIK:s bekostnad, föll borta mot turkiska Fenerbahce, 0–3 och totalt 0–4.