Zlatan lobbade in 1–0 borta mot Everton. Foto: TT

Zlatans galna lobb – målkameran avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har slagit till igen. Efter en vacker lobb över en galet utrusande Maarten Stekelenburg gick bollen i ribba, stolpe och precis över linjen. Målet räckte dock bara till en poäng – Everton kvitterade via straff sent.

Svensken fyrade av sitt patenterade leende efter att domaren godkänt målet. Anfallaren löpte i djupled efter en omställning och såg att den nederländske målvakten kom helt fel. Lobben var utsökt och Everton-backen hann inte dit innan den korsade mållinjen.

Lagkamraten Marcos Rojo borde fått ett solklart rött kort efter att han kastat sig in med en tvåfotstackling i en duell, men klarade sig med ett gult.

Manchester United har dominerat spelet och skapat flera heta chanser. Herrera sköt i stolpen efter vackert kombinationsspel och Henrikh Mkhitaryan har varit vass i matchen.

Kevin Mirallas kunde ha kvitterat när han drog till på volley, men David de Gea fick bollen på sig och sen gick den över ribban.

Man U ledde med 1-0 med fem minuter kvar när inbytte Fellaini fick gult när han orsakade en straff. Leighton Baines satte straffen lågt till 1-1 under de Gea som snuddade bollen med fingertopparna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.