Christian Wilhelmsson Foto: Bildbyrån

Experten: ”Tecken på att det är lite panik”

Uppdaterad
Publicerad

Christian ”Chippen” Wilhelmsson är klar för Mjällby – igen. Mjällby ligger i botten av superettan och nu menar SVT:s expert Thomas Wernerson att det handlar om att ”Chippen” ska hjälpa laget. ”Hade inte hänt om de varit i den andra delen av tabellen”, säger han.

Den förre landslagsspelaren Christian ”Chippen” Wilhelmsson är redo för spel i Mjällby. Kontraktet löper säsongen ut och han ska vara spelklar redan till söndagens match mot Sirius. SVT:s expert, Thomas Wernerson menar att det kan vända den negativa trenden som bottenlaget Mjällby befinner sig i.

– Det kan ge en positiv effekt, med den erfarenheten han har, säger Wernerson.

Superettan 2015

Anledningen till ”Chippens” comeback handlar mest troligt om att han vill hjälpa laget, menar Wernersson.

– Mjällby är i ett utsatt läge, och de har helt enkelt frågat om han vill hjälpa till. Det hade inte hänt om de varit i den andra delen av tabellen.

–Jag är inte chockad att han går dit, det har varit på gång länge, men det är ett tecken på att det är lite panik i Mjällby.

I botten av superettan

Mjällby har endast tagit 15 poäng på 19 matcher under säsongen och parkerar näst sist i tabellen. De har tre poäng upp till Utsikten som ligger på kvalplats.

– Problemet är att det tappat spelare och inte haft en riktig kontinuitet i och runt laget, säger Wernerson.

– Det krävs en förvandlig för att de ska klara sig kvar och det här kan vara en bit på vägen.

Är du överrarskad över deras placering?

– Både ja och nej, trodde inte att den skulle vara så dålig, men samtidigt börjar det dåligt så blir det lätt en negativ trend.

Agerar de för sent?

– Det är många klubbar som vill agera, men har inte ekonomin för det. Hade de haft pengarna så hade de säkert gjort det tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superettan 2015

Mer i ämnet