Experterna: De åker ur allsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Jumbon Åtvidaberg var minuter ifrån att rubba topplaget Norrköping.

Men SVT:s experter är överens: laget kommer att åka ur allsvenskan.

”Tittar man på statistiken får de det jättesvårt”, säger Markus Johannesson.

Det pratas mycket om den jämna toppstriden i allsvenskan, men i botten är det också ett getingbo. Från jumbon Åtvidaberg till Falkenberg ovanför kvalstrecket skiljer bara fem poäng.

I måndagens ”Fotbollskväll” tvingades experterna Markus Johannesson och Daniel Nannskog tippa vilka lag som åker ur och vilka som får kvala.

Fotbollskväll

Eniga: Åtvidaberg ryker

Båda tror att Åtvidaberg åker ur, men sedan går åsikterna isär. Johannesson tror att Falkenberg klarar sig kvar medan Örebro får kvala och Halmstad åker ur. Nannskog menar att Örebro slutar på rätt sida strecket, Halmstad kvalar och Falkenberg ryker.

– Helt kört är det väl inte för Åtvidaberg men det blir väldigt, väldigt svårt. Tittar man på statistiken behövs lite drygt 30 poäng för att klara sig kvar och det blir jättesvårt, säger Johannesson och fortsätter:

”En kamp hela vägen in”

– Falkenberg vet var de finns i näringskedjan och att det blir en kamp hela vägen in. Vi räknade ut dem förra året men jag tycker att de är vassare i år.

Daniel Nannskog har trott på Örebro hela säsongen och ger inte upp riktigt än.

– Tittar man på laguppställningen har de fortfarande riktigt bra spelare, där finns mycket kvalitet. Men de har bara två segrar så det är någonting som verkligen inte stämmer. Jag förstår inte hur de kan ligga där, säger han.

EXPERTERNAS TIPS

Markus Johannesson

Klarar sig kvar: Falkenberg.

Får kvala: Örebro.

Åker ur: Åtvidaberg och Halmstad.

Daniel Nannskog

Klarar sig kvar: Örebro.

Får kvala: Halmstad.

Åker ur: Åtvidaberg och Falkenberg.

BOTTENSTRIDEN

13. Falkenberg, 16 poäng, -16 i målskillnad

– – -

14. Halmstad, 15 poäng, -14 i målskillnad

– – -

15. Örebro, 13 poäng, -24 i målskillnad

16. Åtvidaberg, 11 poäng, -13 i målskillnad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet