Experterna: ”Det individuella avgjorde” Foto: Bildbyrån

Experterna: ”Det individuella avgjorde”

Uppdaterad
Publicerad

Tyskland var stora delar det bättre laget, kontrollerade och tryckte ner Frankrike. Men de individuella kvaliteérna i främst tvåmålsskytten och stora hjälten Antoine Griezmann var den avgörande faktorn – till Frankrikes fördel, säger SVT Sports experter Johanna Frändén och Daniel Nannskog.

– Tyskland skapade chans på chans i varje anfall kändes det som, och tryckte verkligen ner Frankrike större delen. Men de saknar den notoriska, tunga målskytten som en Klose eller en Gomez, säger Daniel Nannskog.

Kollegan Johanna Frändén håller upp just Griezmann, matchvinnaren, som stod för matchens två mål.

– Fantastiskt att han lever upp till det på det här sättet. Vid straffen i första, det hinner gå många tankar genom det ”Griezmannska huvudet”. Han brände en i Champions League för bara några veckor sedan, att han hanterade det på det sättet mot Neuer som är straffspecialist. Och 2-0-målet, en riktig matchvinnare och inget annat, säger Johanna Frändén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet