Foto: SVT

Experterna: ”Ska vara tre poäng för Frankrike”

Uppdaterad
Publicerad

Frankrike vann Sveriges kvalgrupp och är en av favoriterna att vinna VM. Inför dagens match mot Australien är SVT:s experter eniga om favoritskapet.

– Det ska absolut vara tre poäng för Frankrike, säger Jonas Eriksson i SVT:s VM-magasin.

Efter att Grupp A och Grupp B haft sina premiärmatcher är det dags för Grupp C att äntra årets VM. Frankrike och Australien öppnar gruppen redan klockan 12:00 – och experternas förhandstips är tydligt:

– Tittar man på de namn som finns, och även en del som saknas, så ska det absolut vara tre poäng för Frankrike i öppningsmatchen. Det borde bara kunna sluta på ett sätt, säger före detta domaren Jonas Eriksson i SVT:s VM-magasin.

Daniel Nannskog håller med:

– Många i Frankrike har det där explosiva, samtidigt som de också har de tekniska färdigheterna. Det går fort när de växlar tempo vilket gör dem väldigt intressanta, därför är de en guldfavorit för mig.

”Blir alldeles hänförd”

Ett stort fokus inför matchen ligger på 19-årige forwarden Kylian Mbappé, som kan bli den yngste någonsin att spela ett mästerskap för Frankrike. Johanna Fränden tror att ynglingen kan göra ett stort avtryck.

– Mbappé är ett underbarn på alla sätt, jag blir alldeles hänförd när jag ser honom. Han är mogen hela vägen från hur han uppträder på planen till hans sätt att kliva in och låta som om han har gjort det här i 15 år. Han är redan 30 år gammal mentalt, säger Frändén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.