Foto: TT Nyhetsbyrån

Frisparkskanon räddade Falkenberg-poäng

Uppdaterad
Publicerad

Två lag precis ovanför strecket i behov av poäng. Falkenberg tog emot Sundsvall på Falkenbergs IP och låg under med 1-0 en bit in i andra halvlek. Men efter en riktig frisparkskanon av Calle Wede slutade matchen 1-1.

Efter en mållös och anfallssnål första halvlek blev inledningen av den andra desto mer händelserik.

I den 57:e minuten blev Falkenbergs Calle Wede knuffad i straffområdet och publiken skrek efter straff, men domaren höll inte med. Istället vände Sundsvall spelet och Adam Chennoufi kunde sätta 1-0 efter en passning av Pa Amat Dibba.

– Det är skönt att det lossnar. Jag har haft några chanser och det var skönt att få göra första målet, säger Chennoufi till C More.

Bara några minuter senare var Sundsvall nära att utöka till 2-0 genom Joakim Nilsson. Hans nick tog i stolpen och räddades sedan på mållinjen av Adam Eriksson.

”Det känns perfekt”

Istället var det Falkenberg som kvitterade. Calle Wede tog hand om en frispark till vänster utanför straffområdet och fick en riktig drömträff. Bollen gick via stolpen in i Naurins vänstra kryss och var helt otagbar för Sundsvallsmålvakten. Det var Wedes första mål för säsongen.

– Den satt riktigt bra. Det var precis stolpe in så det känns perfekt, säger han till C More.

Efter matchen var Sundsvalls målskytt Adam Chennoufi besviken.

– Det är blandade känslor. Det är inte en jättebra match men en poäng är väl okej.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.