Alexander Jakobsen får sparken av Falkenberg Foto: Bildbyrån

Falkenberg bryter med Jakobsen efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

Falkenbergs Alexander Jakobsen sparkas av klubben efter storbråk. ”Vi är tagna av det som hände. Jag är väldigt förvånad”, säger målvakten Otto Martler till SVT Sport.

Falkenbergs FF skakades av ett bråk mellan lagkamrater under en träning i början av veckan. Hemsidan går nu själva ut med att det bland annat rör sig om danske mittfältaren Alexander Jakobsen.

Falkenbergs målvakt Otto Martler var inte på träningsplanen när bråket började, men fick höra om det efteråt.

– Vi är tagna av det som hände. Jag är väldigt förånad, vi brukade sitta bredvid varandra i omklädningsrummet och snacka musiksmak, säger Martler.

– Det känns som att han har haft en bra relation med alla i laget, säger han.

”Han var med på det”

Klubbens ordförande Lars-Eric Nilsson bekräftar att klubben och Jakobsen har gått skilda vägar efter bråket.

– Det är sånt som tyvärr händer, det är svårt att säga vad det beror på. Men vi har pratat ut om det, och beslutat oss för att gå skilda vägar, säger Nilsson.

Hur tog han beskedet?

– Han var med på det. Vi hade ett möte med honom och är helt överens. Det gäller att värna om föreningen och spelarna.

21-årige Jakobsen skrev på för klubben förra våren och är från början skolad i den nederländska storklubben PSV Eindhoven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.