Olunga och Isaksson hjältar för Djurgården

Andreas Isaksson gjorde en av säsongens räddningar vid ställningen 1-1 – och fyra minuter senare avgjorde Michael Olunga med sitt 2-1-mål, efter att ha fått ett mål avblåst tidigare. Tre blytunga poäng för Djurgården mot Falkenberg. ”Det blev lite matchavgörande”, säger Isaksson till C More.

Bottenmötet mellan jumbon Falkenberg och Djurgården, som försöker hålla undan Helsingborg på kvalplats, tände till rejält med 20 minuter kvar vid ställningen 1-1. Michael Olunga blev fri – och rullade enkelt in bollen i mål bakom Otto Martler. Men efter en sen avvinkning från linjedomaren dömdes målet bort för offside.

Minuten efter trodde nog de flesta att Falkenberg skulle avgöra matchen, men f.d. landslagsmålvakten Andreas Isaksson stod för en av årets räddningar när han motade skottet från Thomas Juel-Nielsen från nära håll. Det var hans andra match sedan återkomsten till Djurgården.

– Jag försöker göra mig stor och täcka så mycket som möjligt, sen lyckas jag få en axel på den – det var viktigt, det blev lite matchavgörande, säger Isaksson till C More om räddningen.

– Jag ska göra mål, men Isaksson visar att han är en klassmålvakt, säger Juel-Nielsen.

Olungas facit: tre mål – två bortdömda

Men den största hjälten i bortalaget blev ändå Michael Olunga. För fem minuter senare fick han bollen i nästan exakt samma position – men den gången onside – och sköt in 2-1 mellan benen på Martler. Olunga gjorde ytterligare ett offside-mål (!) på stopptid.

Olunga hade dessförinnan vackert spelat fram till Mathias Ranegies 1-1-mål i första halvlek.

En väldigt viktig seger för Djurgården, som i och med segern bröt den dystra förlustsviten på åtta raka förluster på bortaplan. Dif är sex poäng före Helsingborg, som spelar sin match senare i kväll.