Foto: TT Nyhetsbyrån

Viktig seger för Falkenberg i bottenstriden

Uppdaterad
Publicerad

Falkenberg satte press på de fotbollsallsvenska bottenlagen i kväll när det blev 2-0-seger hemma mot Helsingborg. – Klart att jag är väldigt glad, säger Falkenbergs tränare Henrik Larsson till SVT Sport.

Falkenberg slåss för att hålla sig kvar i fotbollsallsvenskan och låg på kvalplats inför kvällens match. Och det blev rejält med hemmajubel i den 14 minuten när mittbacken Tobias Karlsson nickade in 1-0 på hörna. Karlsson firade sitt andra mål för säsongen genom att glida på gräset. Målet innebar också att Falkenberg nätat i 54 raka hemmamatcher.

– Min ”plastbrorsa” sitter på läktaren och hans idol Laudrup (Brian) gjorde en liknande målgest, säger Karlsson till C More.

Allsvenskan 2014

Kyligt avslut

Helsingborg hade svårt att skapa chanser och i andra halvlek utökade Falkenberg. Stefan Rodevåg utnyttjade en retur när han väntade ut gästernas målvakt Pär Hansson och sköt in 2-0.

Precis som Karlsson bjöd Rodevåg på en målgest som stack ut. Han gick långsamt, till synes oberörd, bort från målet innan han knöt näven och firade med lagkamraterna.

David Accam inledde på bänken och hade sedan en boll i nätet för Helsingborg, men blev avblåst för offside. Henrik Larssons Falkenberg lyckades hålla undan,  vinna med 2-0 och lyfta i tabellen tack vare lagets tredje raka seger.

– Jag är väldigt stolt över de här grabbarna, killarna, männen, eller vad vi ska kalla dem. Det är olika spann på dem, säger Larsson.

Ingelsten skadad

Tyngre för Falkenberg var att anfallaren Patrik Ingelsten tvingades byta på grund av skada i slutet av matchen. Men när Henrik Larsson fick frågan av C More om anfallaren finns med i den sista omgången svarade han kort: ”Ja”.

Två omgångar kvar

Helsingborgs tränare Roar Hansen tyckte inte att hans lag räckte till mot Falkenberg.

– Det är inte tillräckligt bra, så är det. De är lite hetare än vi, säger Hansen.

För hallänningarna återstår matcher mot Halmstad och Mjällby. Helsingborg möter Göteborg och Gefle innan den allsvenska säsongen är över.

Berömmer sonen

17-årige Jordan Larsson hoppade in i slutet av matchen men lyckades inte näta mot pappans klubb. efteråt fick han beröm av Larsson den äldre.

– Jag är otroligt stolt som pappa att se att han tagit sig hit.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet