Fansen ser praktiska problem

Uppdaterad
Publicerad

Det nya lagförslaget kommer att ge praktiska problem med tilläpmningen tror företrädare för fansen.

– Jag är orolig för att den personliga integriteten sätts åt sidan med den här typen av register, säger Tony Ernst, ordförande i Svensk Fotbollssupporterunion och känner sig inte helt bekväm med hur polisen handskats med liknande register tidigare.

Fotbollssupporterunionen har suttit med som remissinstans och stödjer tanken på att få bort våldsverkarna, de som vill slåss.

Allsvenskan

– Men det kommer att ge praktiska problem när 30 000 fans ska in på Tele2 och vem ska avhysa de som finns med i registret? frågar sig Ernst.

– Jag skulle inte som 17-åring ideellt arbetande publikvärd våga gå fram en våldsman och säga till att han var inte välkommen att se matchen, funderar Ernst men medger komplexiteten i frågan.

– Jag vet inte hur det ska lösas och jag vet att jag kanske låter lite gnällig men vi får vara en typ av grindvakt när alla andra instanser är positiva, det är lite av vår uppgift, säger Ernst och hade gärna sett mer förebyggande åtgärder istället för straffande.

– All forskning visar att det ger större effekt, säger Ernst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan

Mer i ämnet