Foto: Erik Mårtensson / TT

Fansen uppmanas att inte bråka

Uppdaterad
Publicerad

Inför kvällens Stockholmsderby går Djurgårdens och AIK:s supporterföreningar ut med ett gemensamt uttalande där de uppmanar fansen att inte bråka. Samtidigt uppmuntrar man supportrarna att skapa Sveriges bästa stämning.

– Det måste få finnas en rivalitet, men på en rimlig nivå, säger Black Armys ordförande Victor Capel till SVT Sport.

Att en Dif-supporter misshandlades till döds före den allsvenska premiären mellan Helsingborg och Djurgården, har satt sina spår. Capel berättar att man bett AIK-fansen avstå från de grövsta ramsorna.

Allsvenskan 2014

– Men det är ändå skillnad på vad man sjunger och vad man gör, påpekar Capel.

Black Army har gått ut med ”ett antal texter” till sina medlemmar inför kvällens derby. Den som man författat tillsammans med Djurgårdens supporterförening Järnkaminerna ser ut så här i sin helhet:

Imorgon onsdag spelas ett av Europas hetaste derbyn när Djurgårdens IF tar emot AIK på Tele2 Arena. Tillsammans skapar supportrar från AIK och Djurgården en inramning som det talas om långt utanför Sveriges gränser och en match som alla fotbollsälskare borde få vara med och uppleva på plats.

Efter den senaste tidens händelser vill vi fokusera på det vi alltid vill fokusera på: Att skapa Sveriges bästa stämning.

Vi uppmanar alla AIK:are och Djurgårdare till en lugn match utan bråk utanför och inne på arenan. Däremot vill vi se en uppvisning på läktarna som ingen annan match i Sverige kommer i närheten av.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet