Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Fansen: ”Zlatan är guden av Manchester”

Uppdaterad
Publicerad

I dag riktas fotbollsvärldens blickar mot Manchester.

Historiens 172:a derby mellan stadens två lag, United och City, har ingredienserna till att bli det allra hetaste.

”Zlatan är guden av Manchester, säger långväga supportern Sung Ryoo till SVT Sport.

Stjärnglans i överflöd på planen – och på tränarbänken. Dessutom två lag som båda har tagit full pott tre omgångar in i årets säsong.

Det är extra mycket som står på spel när Manchester United och Manchester City drabbar samman på Old Trafford klockan 13.30 i dag.

Inte minst psykologiskt inför fortsättningen av säsongen.

– José Mourinho och Pep Guardiola adderar verkligen en ”X-factor” till derbyt som inte har funnits förut. Lägg där till stjärnvärvningar som Zlatan och Pogba och du förstår vilken spänning det finns kring den här matchen, säger 26-årige James som har följt United i två decennier.

– Det här kommer bli en sexpoängsmatch. Det lag som vinner får ett försprång i jakten på ligatiteln. Det är definitivt den största matchen hittills den här säsongen, fortsätter han.

Stormatchen väcker intresse från världens alla håll. Paret Gary och Leslie har rest från Edinburgh.

– Vi som kommer från Skottland känner till viktiga derbyn. Celtic och Glasgow Rangers spelar också i morgon (läs: i dag), men vi åkte hit för att det här känns ännu större, säger Gary.

Men det finns de som har rest ännu längre. Sung Ryoo, 24, åkte hela vägen från Sydkorea för att se den här matchen – och favoritspelaren Zlatan Ibrahimovic.

– Han är guden av Manchester. Jag köpte biljetten hit för att köpa hans tröja och se honom göra mål. Han kommer att fira framför Pep, säger Ryoo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.