Mötet mellan Manchester United och Bournemouth kommer att spelas på tisdag, något som medför stora extrakostnader för hemmaklubben. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Fejkbomben kostar Man U 35 milj kr

Uppdaterad
Publicerad

”Bombfiaskot” på Old Trafford kostar Manchester United drygt 35 miljoner kr. Matchen mot Bournemouth kommer att spelas på tisdag kväll.

Pengar ska betalas tillbaka för söndagens inställda match och Man U:s säsongs- kortsinnehavare ska kompenseras efter den falska bomb som ett privat säkerhetsföretag glömt kvar på en toalett i samband med en övning tidigare i veckan, skriver BBC.

De som hade biljett för söndagens match kommer att kunna se tisdagens match gratis på arenan som tar 75 635 personer.

Runt 3 000 Bournemouthfans hade gjort den 80 mil långa resan till Manchester.

Stadens borgmästare har nu begärt en fullständig utredning av händelsen.

Borgmästaren ursinnig efter händelsen

– Det är skandalöst att något sådant här ska kunna inträffa och en fullständig utredning ska skyndsamt sättas igång för att ta reda på hur det kunde hända, varför det hände och vem som är ansvarig, säger Tony Lloyd som förutom att vara borgmästare även sitter i polisens ledningsgrupp till AP.

Man United måste vinna med 19 mål för att gå förbi stadsgrannen City och knipa fjärdeplatsen i tabellen. Det var trångt i spelschemat med tanke på EM-slutspelet runt hörnet och att United ska spela FA-cupfinal mot Crystal Palace på Wembley i London på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.