Foto: TT Nyhetsbyrån

Fejzullahu lämnar Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Djurgårdens stjärna och skyttekung Erton Fejzullahu lånas ut till Beijing Guoan FC i den kinesiska ligan resten av säsongen. I avtalet ingår en köpoption. 

Fejzullahu har varit en av allsvenskans större profiler de senaste säsongerna.  Hans nya klubb Beijing Guoan ligger just nu tvåa i den kinesiska ligan.

– Det har låtit intressant från början, att få bo i Peking och att spela för ett av Kinas bästa lag. Det känns dessutom mycket bra att det blir en bra affär för Djurgården som hela tiden agerat mycket professionellt. Djurgården har betytt mycket för mig och är ett givet förstaval den dag jag blickar tillbaks mot Sverige, säger Fejzullahu till Djurgårdens hemsida.

Allsvenskan 2014

Djurgården får nu klara sig utan anffallaren som har gjort nio mål i år och delar andraplatsen i skytteligan.

– Vi har under en tid haft en bra dialog med Erton som varit tydlig med sin önskan om att gå vidare i sin karriär och vi vill inte stoppa spelare. Erton har betytt mycket för Djurgården, nu önskar vi honom lycka till i hans nya klubb, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet