Michel Platini och Sepp Blatter är fortsatta avstängda. Deras överklagan avslogs på onsdagen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fifa avslår höjdarnas överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Fifa avslår Sepp Blatters och Michel Platinis överklagan av avstängningarna. Platini tar därför ärendet vidare till idrottens skiljedomstol Cas, uppger hans advokater, enligt AFP.

Internationella fotbollsförbundets ordförande Blatter och det europeiska fotbollsförbundets ordförande Platini stängdes i oktober av i 90 dagar på grund av misstankar om ekonomiska oegentligheter. Blatter betalade ut motsvarande 17,2 miljoner kronor till Platini under 2011 för tjänster som Platini utfört för Fifa mellan 1998 och 2001.

Platini vill efterträda Blatter, som avgår i februari. Fifa beslutar om Platinis kandidatur när han avtjänat sin avstängning i januari. Platinis advokater skriver i ett meddelande att det är en ”medveten strategi av Fifa att försena Michel Platinis ordförandekampanj”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.