Fifa hotar ta över Australien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fifa hotar ta över Australien

Uppdaterad
Publicerad

Australiens fotbollsförbund hotas att tas över av Fifa.

– Vi ska prata om hur frågan ska lösas, säger FFA:s ordförande Steven Lowy i ett uttalande.

Lottningen till fotbolls-VM sker på fredag och australiske stjärnan Tom Rogic drömmer om att möta Sverige och lagkamraten Mikael Lustig.

– Mikael tvingades också till playoff för att ta sig till VM och det är verkligen kul att han får åka. Lottningen är senare i veckan och det vore fint att lottas mot Sverige, säger Rogic till skotska tidningen Daily Record.

Men nu hotas Australiens förbund FFA att tas över av Fifa. Man har inte infört de reformer som organisationen har krävt. FFA har inte utökat sin kongress för att bli mer representativ och demokratisk på grund av att de inte fick tillräckligt stöd inom organisationen.

Bara sju av tio röstade för förändring. Deadlinen var 30 november.

– Vi kommer nu att prata med Fifa om vilka steg som kan tas för att lösa den här frågan så att vi får en större och mer representativ kongress, säger FFA:s ordförande Steven Lowy i ett uttalande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.