Foto: TT Nyhetsbyrån

Fifa-pampen lämnade fängelse i ambulans

Uppdaterad
Publicerad

Fifa-pampen Jack Warner överlämnade sig själv till polis i onsdags.

När han lämnade fängelset gjorde han det i ambulans. Utmattad kunde han inte svara på frågor från journalister, skriver AP.

Senare på dagen svarade han på frågor:

”Om jag har stulit Fifas pengar i 30 år, vem gav mig pengarna? Hur kommer det sig att den personen inte är åtalad? Varför är det bara personer från länder i tredje världen som åtalas?”

Den före detta vice ordföranden i Fifa, Jack Warner, en av de 14 misstänkta i Fifa-härvan, fördes i natt, svensk tid, med ambulans från fängelset i Trinidad och Tobago till sjukhus.                           

Enligt AP uppger Warner att han drabbats och utmattning och att han därför inte hade möjlighet att svara på frågor från journalister.

FIFA

Senare svarade han på frågor:

– Om jag har stulit Fifas pengar i 30 år, vem gav mig pengarna? Hur kommer det sig att den personen inte är åtalad? Varför är det bara personer från länder i tredje världen som åtalas? sade han.             

72-åringen överlämnade sig själv till polis i onsdags men förnekar att han har gjort något fel. Han lämnade sin post som vice ordförande 2011 efter en mutskandal, där han anklagades för att ha hjälpt Sydafrika få VM 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet