Glada chilenare efter segern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Finalrepris i Copa América

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en repris från förra årets final i Copa América. Chile besegrade Colombia med 2-0 i semifinalen, och möter Argentina i finalen.          

Charles Aránguiz och backen José Pedro Fuenzalida gjorde båda mål i början av matchen. Aránguiz inledde målskyttet  efter sju minuter och Fuenzalida var framme fyra minuter senare och drygade ut ledningen.      

– Vi fick en bra start, spelade aggressivt och hade stora förhoppningar. Det hjälpte oss göra mål, säger förbundskaptenen Juan Pedro Fuenzilada.    

Copa America

Oväder avbröt 

Matchen avbröts i halvtid på grund av oväder, och återupptogs efter hela två timmar. Chile är regerande Copa América mästare.

– Det var svårt att behålla fokus när man bara satt i omklädningsrummet i och väntade, säger Pizzi.      

Semifinalkross  

Chile är regerande Copa América-mästare sedan laget vann över Argentina på straffar i finalen 2015. Nu kommer lagen att mötas igen i finalen den 26 juni, sedan Argentina krossat hemmanationen USA i den andra semifinalen med 4–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Copa America

Mer i ämnet