SVT:s expert hyllar Zlatan Ibrahimovic efter ligacuptiteln. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Experten: ”Enormt vinnarväsen runt honom”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Daniel Nannskog är djupt imponerad av Zlatan Ibrahimovic efter ligacuptiteln i går, Zlatans 30:e klubbtitel i karriären. ”Det är sjukt skulle jag säga, så många titlar, det finns inte ord” säger Nannskog.

Svensken gjorde två mål, det sista avgörande med bara några minuter kvar, när United slog Southampton på Wembley med 3-2. Och det som imponerar allra mest på Nannskog är Ibrahimovic fysik.

– Det är otroligt att han i den åldern fortsätter leverera som han gör. Att benen och kroppen håller hela tiden. Han är ju ett fysiskt fenomen som visat att han klarar av det snabba spelet i Premier League också. Det känns som att han bara blir bättre och bättre.

– Dessutom är hans spel så effektivt. Det kanske inte är lika tjusigt längre men han är så effektiv i framspelningar och lägena framför mål.

Även andra hyllar svensken efter ligacuptiteln.

”Zlatan har vinnarmentaliteten i sitt DNA”, skriver The Mirrors krönikör John Cross.

Stor del i alla titlar

Nannskog menar att Zlatans attityd är en framgångsfaktor i de klubbar han varit och är en förklaring till alla titlar han vunnit.

– Det finns ett vinnarväsen runt honom som är enormt. Vart han än varit har han alltid fått med sig medspelarna med sig i jakten på titlar. Han har en förmåga att höja de andra runt om sig, ställer höga krav, låter dem inte slappna av på träningar utan det är alltid full koncentration. Så han har stor del i alla titlar.

Och det finns fler titlar att jaga i år. Att komma ifatt Chelsea i ligan blir för svårt, tror Nannskog, men att United kan mycket väl gå hela vägen i Europa League.

– En final på svensk mark på Friends vore ju häftigt. Det finns goda möjligheter till det, avslutar Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.