Fischer och Schelin i kamp om CL-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Landslagskompisarna Nilla Fischer och Lotta Schelin kommer under torsdagen gå in i striden om titeln: Europas bästa lag. Tre år efter den senaste Champions League-finalen där Fischers Wolfsburg och Schelins Lyon möttes – blir reprisen Schelins sista match för den franska klubben.

Wolfsburg besegrade Lyon med 1-0 i finalen 2013. Under torsdagen möts lagen i en repris i italienska Reggio Emilia – där Champions League-mästaren ska koras.

Nilla Fischers Wolfsburg vann för bara några dagar sedan tyska cupen. Den svenska kaptenen har nu chansen att ta sin första Champions League-titel, och hon är en spelare med stort ansvar på planen.

– Nilla är extremt viktig för laget. Hon är vår kapten och försvarsgeneral. Hon är alltid positiv och kan leda och få med sig laget, säger Wolfsburgs tränare Ralf Kellermann som inte haft anledning att ångra köpet av svenskan till den tyskan klubben.

– Vi är väldigt glada att vi långt innan EM 2013 kunde locka henne till Wolfsburg, menar han.

Schelin i sista matchen för Lyon

Motståndaren Lyon med fixstjärnan Lotta Schelin, som spelar sin sista match för klubben efter åtta år, vill såklart ta chansen att säkra sin tredje Champions League-titel. Svenskan är en nyckelspelare i laget.

– Ska jag välja ett ord för att beskriva Lotta, så är det klass – världsklass, säger Lyon-tränaren Gérard Prêcheur och fortsätter.

– Hon är stor både som spelare och som person. Hon är en fin människa och en exceptionell spelare, säger han och berättar om besvikelsen att Schelin lämnar Frankrike.

– Det är med stor sorg i hjärtat som vi tvingas ta farväl av Lotta efter finalen, säger Gérard Prêcheur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.