Foto: Bildbyrån

Fischer: ”Tyskland kan räkna med förlust mot Sverige”

Uppdaterad
Publicerad

Till vardags är hon mittbackskugge i det tyska storlaget Wolfsburg. Nästa sommar ställs Nilla Fischer mot fler av sina lagkamrater direkt i öppningsmatchen. ”De kan räkna med att inkassera en förlust mot Sverige i EM”, hälsar 32-åringen efter EM-lottningen.

Pia Sundhage kunde inte annat än skratta när lotten föll på Tyskland – mästarlaget har blivit något av ett mästerskapsspöke för Sverige.

Senast Sverige slog Tyskland i ett mästerskap var vid VM 1995. Efter finalsegern i Rio-OS har tyskorna nu tio raka mästerskapssegrar (OS, VM, EM) mot Sverige i sviten som är 21 år.

Damlandslaget i fotboll

Fischer: ”Klart att det blivit gliringar”

– De har så klart gott självförtroende gentemot oss. Det är klart det har blivit gliringar när man kommer tillbaka från mästerskap, säger Nilla Fischer, till vardags i tyska Wolfsburg.

Men nu när EM i Nederländerna spelas nästa sommar får Sverige alltså en ny chans att bryta den trista sviten.

– Det var inte direkt så att jag jublade när jag såg att det var tyskland. Men det är kanske bättre att vi får de i gruppen än i slutspelet, säger Nilla Fischer till SVT Sport.

”De kan räkna med förlust mot Sverige”

Vad kommer du att säga till dina lagkamrater i morgon?

– Att de kan räkna med att inkassera en förlust mot Sverige i EM, säger Fischer och fortsätter:

– Det ska bli jäkligt kul att möta dem. Och jag personligen vill gå segrande ur mot alla mina lagkamrater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet