• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Fischer fortfarande besviken på Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovics uttalanden efter Fotbollsgalan 2013 stör fortfarande den svenska backstjärnan Nilla Fischer. – Jag är besviken och ledsen för att han inte ger oss det beröm som vi förtjänar, säger hon till BBC.

Vid Fotbollsgalan 2013 sedan hyllades Anders Svensson för sitt landskampsrekord, och belönades med en bil. Medan Therese Sjögran, flest landskamper för det svenska damlandslaget i fotboll, då blev utan belöning.

Efteråt uttalade sig Sveriges lagkapten Zlatan Ibrahimovic i en uppmärksammad intervju med Expressen.

– När jag kommer ut i Europa jämför de mig med Messi och Ronaldo. När jag kommer hem jämför de mig med en damspelare. Ska jag behöva skämmas för att vara en svensk fotbollsspelare? Lägg ner det där, det är inte ens roligt. Det är ett dåligt skämt som inte ens går hem i Rosengård, sade han och fortsatte.

– Hur fan kan du jämföra en damprestation med en herrprestation individuellt? Det är helt omöjligt! Ska vi jämföra herrarnas ekonomi med damernas? Vi spelar in det de använder. Det går inte att jämföra, snälla. Den uppmärksamheten som svensk damfotboll får i Sverige, det är ingen annan i världen av damspelarna som får det i sitt eget land.

Men – trots att det har gått mer än ett år sedan intervjun – stör sig fortfarande Nilla Fischer, som är en av damlandslagets största stjärnor, på Ibrahimovics citat.

– Jag är besviken. Han är kapten för landslaget och det gör mig besviken och ledsen att han inte ger oss det beröm som vi förtjänar. Vi är inget hot för dem, och de borde inte vara ett hot för oss. Varför kan vi inte heja på varandra? säger Fischer till BBC.

30-åringen berättar att Ibrahimovic inte har pratat med någon i damlandslaget.

– Jag tror att han aldrig kommer att göra det, säger Fischer.

Fischer hoppas på stöd från Ibrahimovic framöver.

– Jag skulle bli väldigt glad om han stöttade oss, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.