Barcelona vann i fjol. Det är långt kvar till final, men roliga möten väntar redan i gruppspelet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Flera stormöten att vänta

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte bara MFF mot Zlatan som väntar, det blir flera stormöten i höst, det står klart efter lottningen av gruppspelet.

Juventus-Manchester City, Arsenal-Bayern München, Barcelona-Roma, Paris Saint Germain-Real Madrid, det är bara några av de stormöten att se fram emot i Champions Leagues gruppspel.

Och Zlatan blir inte den enda som återvänder hem, även Chelseas tränare José Mourinho ställs mot sin gamla klubb Porto. Nedan kan ni se hur samtliga grupper föll ut efter lottningen i Monaco.

”Grym grupp”

De svenskar utöver Zlatan Ibrahimovic och spelarna i Malmö FF som kommer spela i turneringen är Pontus Wernblom i CSKA Moskva samt Oscar Wendt och Branimir Hrgota i Borussia Mönchengladbach, som fick en tuff grupp.

– Jag tycker att det är en rätt grym grupp med väldigt bra lag. Sevilla har vi spelat mot innan, men ”Juve” och City har vi inte spelat mot tidigare då jag spelat i klubben, så det kommer att bli intressant att möta dem, säger Branimir Hrgota till Sportbladet.

Här är CL-grupperna

Grupp A

Paris SG

Real Madrid

Sjachtar Donetsk

Malmö FF

Grupp B

PSV Eindhoven

Manchester United

CSKA Moskva

Wolfsburg

Grupp C

Benfica

Atletico Madrid

Galatasaray

Astana

Grupp D

Juventus

Manchester City

Sevilla

B Mönchengladbach

Grupp E

Barcelona

Leverkusen

Roma

Bate Borisov

Grupp F

Bayern München

Arsenal

Olympiakos

Dinamo Zagreb

Grupp G

Chelsea

Porto

Dynamo Kiev

Maccabi Tel Aviv

Grupp H

Zenit

Valencia

Lyon

Gent

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.