Landslagsmittfältaren Hanna Folkesson återvänder till Umeå. Foto: Bildbyrån

Folkesson tillbaka i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsspelaren Hanna Folkesson lämnade Umeå för spel med Örebro inför fjolårssäsongen. Men en korsbandsskada satte stopp för både spel i damallsvenskan och VM. Nu har hon bestämt sig för att återvända till Norrlandsklubben.

27-åringen erbjöds en förlängning med Örebro, men tackade nej. Sedan har hon funderat på att flytta tillbaka till Stockholm, där hon bott tidigare under en period, och spel med Djurgården eller att stanna kvar i Umeå och spel med UIK. Valet föll på alternativ två.

– Det känns skönt att beslutet är fattat och det känns naturligtvis skönt att vara tillbaka i UIK, säger hon till klubbens hemsida.

Det var i april som Hanna Folkesson skadade korsbandet i en landskamp mot Danmark. Rehabiliteringen har varit lång och jobbig.

– Det har varit upp och ner men nu försöker jag se positivt på saken och på fotbollssäsongen 2016.  Jag ska göra ett test av knäet i månadsskiftet januari/februari, så det är bara att hålla tummarna att allt ska bli bra, säger mittfältaren.

Folkesson har spelat 115 damallsvenska matcher, varav 35 i Umeå-tröjan.

– Hon har visserligen en bit av rehabperioden kvar, men vi vet alla hennes kapacitet när hon är frisk och skadefri, säger sportchef Torbjörn Nordström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.