Foto: Bildbyrån

Förbundet om Pia: Ska prata om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Pia Sundhages kontrakt går ut och hon säger att hon inte fått frågan om en förlängning. Men 56-åringen kan stanna. ”Vi ska prata framtid under hösten”, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till SVT Sport.

Succén under OS i Rio de Janeiro har inte gått någon förbi. Inte heller fotbollsförbundet. Pia Sundhage ledde ett defensivt starkt Sverige till OS-final där man fick ge sig mot favoriten Tyskland. Men på vägen fällde man jättar som USA och Brasilien efter en nervkittlande straffsparksläggning.

Nu kan förbundskaptenen trots allt stanna kvar i landslaget.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Vi ska prata om framtiden under hösten. Vår målsättning är att ta medalj i de stora mästerskapen EM, VM, OS och det handlar om resultat, säger Håkan Sjöstrand.

Hur påverkar Sveriges OS-silver framtiden?

– Jag vill inte spekulera om det, utan det tar vi internt först. De har gjort något unikt och historiskt och det är fantastiskt.

–  De fick mycket kritik för sitt spelsätt, men de satte ihop ett försvarsspel som de andra inte lyckades ta sig förbi, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet