Foto: Bildbyrån

Svenske förbundskaptenen: ”Har investerat mycket tid i Modou”

Uppdaterad
Publicerad

Modou Barrow väljer bort Sverige för spel i det gambiska landslaget. ”Spontant så är jag jättebesviken”, säger Håkan Ericson, förbundskapten för U21-landslaget, till SVT Sport.

Under fredagskvällen meddelade Swansea-anfallaren Modou Barrow, 22, att han väljer att spela för Gambias landslag. Det innebär att Barrow, som också är svensk medborgare, nobbar det svenska landslaget för gott – ett hårt slag för Håkan Ericson, förbundskapten för U21.

– Spontant så är jag jättebesviken. Modou är en jätteduktig spelare som jag har investerat mycket tid i under våren, bland annat med scoutning av matcher och sådant, säger han till SVT Sport.

– Jag tog ut honom till matchlägret senast men då blev han ju skadad, men jag trodde verkligen att han skulle vara tillgänglig för oss ett tag framöver med tanke på EM och så, fortsätter han.

”Har valt med hjärtat”

Så sent som förra säsongen spelade Modou Barrow i Östersund i superettan, innan han under uppmärksammade former lämnade för spel i Premier League och Swansea. Han kom till Sverige från Gambia som elvaåring.

– Hans pappa har fortfarande en väldigt stark anknytning dit, och han själv är ju född och uppvuxen där under sina första år. Vi vet också att Gambia har legat på honom hårt, det är klart att det inte är lätt för honom. Han har valt med hjärtat och det är inte så mycket man kan säga om det, jag respekterar det fullt ut, säger Håkan Ericson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.